2024 | Professional

NY Architectural Design Awards Silver Winner Winner

Nude Tones

Entrant Company

Mo Jian Design

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Country / Region

Taiwan

The wabi-sabi style brings a sense of simplicity and unadorned beauty back to the space. Mineral coatings, indirect lighting and gray-toned panels ooze a serene atmosphere, turning the space into a cozy retreat for a family of three. Due to the fragmentation in the initial floor plan, a carefully crafted open layout that houses a living and dining room combo and a kitchen can strengthen the interaction in the public area, while the study room is partitioned by a light glass screen, which preserves the independence and at the same time encourages interaction and bonding.

On the monotonous TV wall, there are three different layers for the top, middle, and bottom. These subtle layers add beauty and interest to a space without overwhelming it. The facade at the middle creates a focal point through a slender groove and curved edges, creating a sense of balance between divergence and convergence. The lighting fixture creates a subtle glow at the junction to enhance the tranquil atmosphere and nurture a sense of calm. The structural beam spans above the sofa, while the strip lights weaken the compressive volumes. A long window is embedded at the junction of the partition wall and the ceiling, allowing the secondary bedroom at the rear to have a transparent and extended view, offsetting the sense of rigidity and an enclosed feeling.

An open kitchen allows for seamless interaction between family members, making it ideal for connectivity and communication while cooking. The storage cabinets that store all kinds of appliances are arranged according to the homeowner's lifestyle to further enhance the sense of simplicity and neatness. At the back of the kitchen, a well-thought-out L-shaped glass separates the study room and kitchen physically but not visually. Being transparent, the glass not only maintains privacy but also visually expands a space, helping to create contiguous open spaces that foster communication and interaction among family members.

Credits

Design Director
Ming-Chun, Hsu
More Silver Winner Winners
Interior Design
2024
NY Architectural Design Awards - TOSHIBA SI Flagship Concept Store
RE&DER DESIGN PLC

Entrant Company

RE&DER DESIGN PLC

Category

Interior Design - Commercial 

Commercial Architecture
2024
NY Architectural Design Awards - OF BRICKS & BREATH
PT. Damai Bintang Sejahtera

Entrant Company

IX Architects Pte Ltd

Category

Commercial Architecture - Industrial Design & Manufacturing Plants

Interior Design
2024
NY Architectural Design Awards - Picture Life

Entrant Company

Polaris Interior Design

Category

Interior Design - Residential 

Residential Architecture
2024
NY Architectural Design Awards - Spiral Stacks

Entrant Company

Grant's Gardening Service

Category

Residential Architecture - Sustainable and Eco-Friendly Homes