2024 | Professional

NY Architectural Design Awards Silver Winner Winner

Huizhen high school

Entrant Company

Approach Design Studio/ZHEJIANG UNIVERSITY OF TECHNOLOGY ENGINEERING DESIGN GROUP CO.,LTD

Category

Institutional Architecture - Schools and Universities

Client's Name

Huizhen high school

Country / Region

China

Reflectionon the Teaching Model of“Efficiency First ”Under the “Efficiency First”Teaching Model Explore a campus that can 'waste time’.We firmly believe that"wasting time" mindfully is the best way for adolescent students to release stress, adjust their body and mind, and discover beauty!The separate the concept of“school”and“campus”,redistribute “efficiency” on the basis of constant total space efficiency We make the “school” responsible for teaching, being as “compact and efficient” as possible thus allowing “campus” to partially become “low efficient” or even “inefficient” ,Being a place where students can “waste time”mindfully.

By “condensing”the teaching space, We have freed up a “floating forest” in the direction where the teaching building faces the morning sun, A space that does not resemble an image of a school.Students can quickly arrive to this “forest” after class, to a piece of primitive nature where they can temporarily escape from the burden of school.We also try to make some classrooms not to follow the strict norms, by“hanging”them in each corner of the forest in free form, so that the classrooms are no longer .considered as neatly arranged“machines”and classes within them can be full of adventures.The paths between classrooms are no longer ”the shortest straight line between two points“, they presents a state of “growth and spreading”Meandering like the“gallery roads” in the forest,the paths ease time and stress for the passerby.The “condensed”teaching buildings also “vacate” the ground,Let the ground no longer be a “fragment” separated by the buildings, instead become a “street” where students can roam freely throughout the campus.The tightly connected teaching buildings naturally form a continuous undulating roof, providing students with a massive-scale rooftop strolling park,Use the gentle slope of the roof to set up an open-air lecture hall, so that classes can also be conveyed on the roof The sky is the limit, with limitless imagination.

Credits

Ma Di
More Silver Winner Winners
Interior Design
2024
NY Architectural Design Awards - Emmett's on Grove
Emmett Burke

Entrant Company

Parkbench Architects

Category

Interior Design - Restaurants & Café

Residential Architecture
2024
NY Architectural Design Awards - Towarowa Towers

Entrant Company

Asbud Group

Category

Residential Architecture - Luxury Residences

Interior Design
2024
NY Architectural Design Awards - AZUL
AZUL

Entrant Company

MAPA interiors inc.

Category

Interior Design - Restaurants & Café

Commercial Architecture
2024
NY Architectural Design Awards - Hangzhou Longfor Dingqiao Paradise Walk
Longfor

Entrant Company

HZS Design Holding Company Limited

Category

Commercial Architecture - Shopping Malls and Entertainment Complexes