2024 | Professional

NY Architectural Design Awards Gold Winner Winner

Poly Xianglong Tianhui

Entrant Company

HZS Design Holding Company Limited

Category

Commercial Architecture - Mixed-Use Developments

Client's Name

Guangdong Poly City Development Co., Ltd

Country / Region

China

The project is located in the Tianhe East and Huangpu West areas of Guangzhou, adjacent to the Huangpi Road Station of Metro Line 6. It has convenient transportation with the Guangshan Highway to the north and is close to Kaichuang Avenue. The project enjoys abundant surrounding landscape resources, with mountains surrounding it within a radius of about five kilometers and a river on the south side. The terrain and location provide a broad view.

As a large-scale international ecological livable development with a population of 600,000, the demonstration zone adopts a unique modern design that combines artistic aesthetics with functionality, creating a high-quality living environment that is natural, comfortable, elegant, and serene. By integrating the cluster effect of "demonstration zone + commercial" and incorporating the delightful experience of "moving through different views" and the fashionable concept of "penetration" and "lightness," it creates an immersive living scene and comprehensively showcases the community's quality.

The design inspiration is derived from the natural elements of mountains, water, clouds, and shadows. The facade texture is refined from the symbol of water, and the cantilevered shape is derived from the symbol of mountains. The main facade uses silver brushed aluminum panels to simulate the texture of clouds under sunlight, echoing the theme. The facade is embellished with decorative panels of varying densities, depicting the penetration and flow of light through the clouds. At the same time, an array of curved elements is employed to enhance the overall trendy and sequential aesthetics, igniting the urban interface. The main building materials include silver-gray aluminum panels, low-emissivity high-transparency glass, and faux-copper composite copper panels, complemented by forest gray matte stone, dark gray aluminum panels, and cold gray Mansfield ceramic panels, creating a dialogue between texture and material. The expression of details and texture in the materials determines the temperament of the building. The combination of multiple materials creates an elegant and exquisite "sense of sophistication." The ceramic panels at the entrance of the community gate feature an abstract landscape pattern, enriching the visual space and aligning with the concept of livable landscapes.

Credits

Lead Architect
Xinjie Su苏欣杰
Lead Architect
Jinkun Su苏锦坤
Architect
Tao Xu徐涛
Architect
Tao Chen陈涛
Architect
Lianrong Guo 郭连荣
Architect
Zhiwei Jin 金志伟
Architect
Enxing Si斯恩兴
More Gold Winner Winners
Landscape Architecture
2024
NY Architectural Design Awards - Zekreet Resort

Entrant Company

Mohanad Barakat

Category

Landscape Architecture - Hotel & Resort Landscape

Interior Design
2024
NY Architectural Design Awards - WFJ XIYUE in Beijing
Wangfujin

Entrant Company

TANSEI CREATIVE

Category

Interior Design - Shopping Mall

Commercial Architecture
2024
NY Architectural Design Awards - T-MAX
CIFI GROUP & Chongqing Xizhan Investment Development Co., Ltd.

Entrant Company

HZS Design Holding Company Limited

Category

Commercial Architecture - Mixed-Use Developments

Interior Design
2024
NY Architectural Design Awards - Yintai Fairy Lake

Entrant Company

Shanghai Benji Architectural Design Co., Ltd

Category

Interior Design - Home Décor